V soboto, 21. maja 2022, smo se semiški pevci, organisti in člani ŽPS po dveh letih pod duhovnim vodstvom našega župnika Luke Zidanška zopet odpravili na romanje v neznano.

Pot proti Ljubljani nam še ni razkrila skrivnosti, kam romamo, kmalu za tem pa smo že lahko predvidevali, da se peljemo proti slovenski obali.

Naša prva postojanka je bila koprska stolna cerkev, kjer nas je sprejel tamkajšnji župnik Primož Krečič, nas popeljal skozi zgodovino koprske škofije in predstavil umetnine v cerkvi, organistom pa je srce zaigralo ob pogledu in zvoku največjih orgel v Sloveniji. Med sveto maši in po njej so naši mladi organisti imeli možnost na to kraljico glasbil tudi zaigrati.

Pot smo nadaljevali na bližnji hrib, Markovec, in si ogledali cerkev sv. Marka, ki se ponaša s čudovitim mozaikom p. Ivana Marka Rupnika. Ker se je bližal čas kosila, smo se odpravili v dom duhovnosti Stella Maris v Strunjan, kjer smo si po okusni hrani odpočili, nato pa skupaj stopili v cerkvico Marijinega prikazanja in prisluhnili tamkajšnjemu župniku Bojanu Ravbarju, ki nam je preko desetih slik na stenah cerkve s prizori iz Marijinega življenja slikovito predstavil Marijino življenje. Nedaleč od cerkvice stoji tudi strunjanski križ, do katerega smo se sprehodili in uživali v prelepem razgledu.

Naše romanje nam je poleg duhovne vsebine ponudilo še nekaj prijetno osvežilnega. Na plaži v Portorožu smo si v prijetni družbi za konec privoščili še osvežilno pijačo, sladoled ali celo skok v morje. Na avtobusu pa nas je ves čas spremljala molitev, dobra volja, smeh in glasba, kar je pravi dokaz, da smo se imeli lepo.

Dodaj odgovor

Vaš elektronski naslov ne bo objavljen. Označena polja z zvezdico so obvezna *

Objavi komentar