Zbor je bil ustanovljen leta 2004 v času župnikovanja g. Janeza Šketa predvsem z namenom petja pri bogoslužju. Zbor se lahko pohvali z bogatim arhivom skladb (sakralna dela, priredbe ljudskih pesmi, umetna dela slovenskih in tujih skladateljev), ki ga je skrbno uredil Martin Banovec.

Poleg nedeljskega petja pri enajsti sveti maši (razen zadnje nedelje v mesecu, ko prepeva OPZ) zbor vsako leto na štefanje pripravi božični koncert, na belo nedeljo se redno udeleži revije dekanijskih pevskih zborov Bele krajine, pa revije pevskih zborov in pritrkovalcev občine Semič v okviru Krakarjevih dnevov, nastopa pa tudi na različnih drugih prireditvah.

Zbor se vsaj enkrat v letu odpravi na gostovanje po slovenskih župnijah, pevci pa radi popoldneve med vikendi preživijo ob športnih aktivnostih na igrišču ali pa se odpravijo peš na Smuk, Mirno goro ali v slovensko visokogorje.

 

Prvi zborovodja je bil Gašper Banovec, ki je zbor vodil do leta 2015, nato pa sta vodenje prevzela Martin in Helena Banovec. Za orgle mnogokrat sede tudi Andraž Banovec.  

 

Mlajši mešani pevski zbor sestavljajo:

 

SOPRAN: Ana Banovec, Urška Banovec, Anja Plut, Erika Malnarič, Sara Malenšek, Maša Kambič, Urška Saje, Špela Saje

ALT: Helena Malnarič, Urška Gregorič, Leja Kambič, Tjaša Ogulin, Veronika Saje

TENOR: Martin Banovec, Jernej Jakofčič, Gregor Konda

BAS: Andraž Banovec, Franci Stariha, Miha Banovec, Jernej Konda, Miha Ivanetič

 

Prisluhnite jim vsako nedeljo v mesecu (razen zadnje nedelje v mesecu) pri sveti maši ob 11.00 uri zjutraj v farni cerkvi.

Aktualne dogodke in fotografije Mlajšega mešanega pevskega zbora Župnije Semič najdete tudi na družbenem omrežju Facebook.

AKTUALNO

Gostovanje mlajšega mešanega pevskega zbora Župnije Semič v Sodražici, 12. 1. 2020

Mlajši mešani pevski zbor Župnije Semič se enkrat letno, navadno v božičnem času, odpravi na gostovanje v drugo župnijo. Tako smo v nedeljo, 12. 1. 2020, obiskali Sodražico. Prepevali smo pri sv. maši v tamkajšnji župnijski cerkvi. Ob orgelski spremljavi Gašperja Banovca smo izvedli tudi nekaj pesmi našega  božičnega koncerta. Nato je sledilo prijetno druženje pred cerkvijo.

Ustavili smo se še v Novi Štifti in si ogledali božjepotno cerkev Marije Vnebovzete.

Preostanek dneva smo preživeli v Ribnici, kjer smo se okrepčali in sprehodili skozi mesto.

Ana Banovec